Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Παρούσα στο Συλλαλητήριο των Αγροτών η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων Ελένη Λαφτσή

Παρούσα και στις κινητοποιήσεις των Αγροτών η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων, Ελένη Λαφτσή, η οποία δεν περιορίστηκε μόνο στις δηλώσεις συμπαράστασης, αλλά συμμετείχε και στην πορεία που πραγματοποίησαν οι Αγρότες στην πρώην ΑΤΕ, επί της Λεωφόρου Ηρώων.
Σε δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η κ. Λαφτσή ανέφερε ότι οφείλει  να είναι  παρούσα στο σημερινό συλλαλητήριο των Αγροτών, που  λόγω ανάγκης για επιβίωση οδηγούνται σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις. «Μια δημοτική αρχή οφείλει να υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Αγροτών και των κτηνοτρόφων. Η οργή και η απελπισία που ξεχειλίζει σήμερα εδώ δεν οφείλεται μόνο ότι καταλαβαίνουν ότι εμπαίζονται και δεν αποζημιώνονται, ούτε στην άδικη φορολόγηση που εξαγγέλθηκε…Αυτά είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι γιατί κατανοούν ότι, δεν υπάρχει πια ελπίδα και προοπτική για να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους στον Πρωτογενή Τομέα.
Η νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική έχει βάλλει επί πλέον περιορισμούς στο εισόδημά τους και από την άλλη το κόστος παραγωγής είναι πάρα πολύ υψηλό. Ενώ η Χώρα μας βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και όλοι λένε ότι ο Πρωτογενής Τομέας μπορεί να μας οδηγήσει έξω από το οικονομικό τέλμα που ζούμε, στην πράξη δεν κάνουνε τίποτα. Νομίζω ότι μια Δημοτική αρχή οφείλει να διαμορφώσει μια πολιτική στήριξης της υπαίθρου των Αγροτών, των Κτηνοτρόφων, πράγμα που έλειψε από τη σημερινή δημοτική αρχή. Εμείς και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και μετά όταν θα αναλάβουμε το Δήμο, θα μιλήσουμε ειλικρινά μαζί τους και θα προσπαθήσουμε να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο διεκδίκησης και εφαρμογής τέτοιων κινήσεων. Ήδη στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται προτάσεις με ρεαλιστικές διεξόδους με συνεργασίες επαγγελματιών  για  τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα(Αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα), δηλαδή τα τοπικά προϊόντα με τον τουρισμό, τα προϊόντα δηλαδή που θα καταναλώνουν οι Τουρίστες σε μονάδες εστίασης(εστιατόρια) και θα βρίσκουν στα  σημεία αγοράς(καταστήματα). Αυτό είναι το στοίχημα της Ελλάδας που πρέπει να κερδίσει και είναι ώρα να ξεκινήσει από την Αυτοδιοίκηση. Εκεί που  παράγεται θα αξιοποιείται και θα  επαναεπενδύεται στον τόπο του.
Σε κάθε περίπτωση πάντως  θα σταθούμε με ειλικρίνεια στο πλευρό τους των ανθρώπων του Πρωτογενούς Τομέα» σημείωσε καταλήγοντας η κ. Λαφτσή.

http://www.youtube.com/watch?v=fUEuEoOYH5Y&feature=youtu.be