Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Τοποθέτηση της υπ. Δημάρχου Ελένης Λαφτσή για την ευλογιά.



Την  πλήρη εγκατάλειψη των κτηνοτρόφων στο έλεος του ..Θεού και της Ευλογιάς στηλιτεύει η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων, Ελένη Λαφτσή από την Πολιτεία, αλλά και από το Δήμο Κομοτηναίων, μετά και το νέο κρούσμα του ιού στον οικισμό των Παγουρίων.
Υπενθυμίζεται ότι ο ιός της ευλογιάς έχει ενσκήψει από τον Αύγουστο του 2013 στην περιφέρειά μας και συγκεκριμένα  στο Πύθιο του Έβρου.
«Έχουν περάσει επτά μήνες και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δηλώνει ‘άγνοια’ για το θέμα  εμπαίζει
και τους κοροϊδεύει τους κτηνοτρόφους, καθώς υποστήριζε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αρκετά πριν το τέλος της χρονιάς στη Θεσσαλονίκη, ότι θα αποζημιωθούν οι Κτηνοτρόφοι για τα ζωϊκό κεφάλαιο που έχουν χάσει.
Τουναντίον, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα τα καθόριζε όλα αυτά, όχι μόνο  δεν έχει συνταχθεί ακόμη, αλλά ετοιμάζεται χωρίς να περιλαμβάνει αυτά που είχαν συμφωνηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο. Δηλαδή,  150 ευρώ ανά σφαγιασθέν ζώο,  οι αρμόδιοι του υπουργείου δεν ξέρουν ποιο θα είναι τελικά  το ύψος. Άλλα υπουργικά στελέχη  μιλάνε για 120 ευρώ, άλλοι για 140 ευρώ. Ζητήθηκε μια προσαύξηση 50% για την αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου ανά ζώο… δυστυχώς δεν προβλέπεται καθόλου. Ζητήθηκε να υπάρχει μια αναδρομικότητα της νέας ΚΥΑ, αλλά  δυστυχώς αυτοί που  μέχρι 31 Δεκεμβρίου έχουν σφαγιασθεί τα ζώα τους, θα πληρωθούν με 80 ευρώ ανά ζώο, όταν ξέρουμε ότι κάθε ζώο αγοράζεται πάνω από 280 και ίσως  300 ευρώ.
Δεν αποζημιώνουν ούτε τους κτηνοτρόφους που κρατούν έγκλειστα τα ζώα του σε ζώνη προστασίας 3 χλμ(από την εστία εκδήλωσης κρούσματος ευλογιάς) και ζώνη επιτήρησης 10 χλμ και δίνουν μόνο 6,5 ευρώ για το κάθε ζώο και μόνο για 21 μέρες και όχι για 5 μήνες, που κρατούσαν οι Κτηνοτρόφοι!!!
Έλεος κύριοι της κυβέρνησης, υπάρχουν και όρια! Οι Κτηνοτρόφοι δεν είναι ζήτουλες και δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού…Είναι επιχειρηματίες, είναι οικογενειάρχες, με καθημερινά έξοδα, φόρους και χαράτσια που τους επιβάλλατε να πληρώσουν. Είναι πνιγμένοι στα χρέη και εσείς τους σπρώχνετε και στο γκρεμό;
Εδώ και τώρα το κράτος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση ανακούφιση των Κτηνοτρόφων και να προβλεφθούν και προγράμματα στήριξης για την αναπλήρωση του ζωϊκού του κεφαλαίου και ο Δήμος να συνδράμει στο θέμα των απαραίτητων ψεκασμών, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να βγούμε έξω από το τούνελ της κρίσης, όταν διαλύουμε τον τομέα της Κτηνοτροφίας και γενικά τον Πρωτογενή τομέα. Ειδικά όταν θεωρούμε ότι αυτός θα είναι ο μοχλός της ανάπτυξης και ο τομέας που μπορεί να μας καταστήσει αυτάρκη σαν Χώρα σε Αγροτικά και Κτηνοτροφικά προϊόντα, πρωταρχικό στοιχείο σε μια Χώρα με κρίση» τονίζει σε γραπτή δήλωσή της η υποψήφια Δήμαρχος Ελένη Λαφτσή.