Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Η ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή ανοίγει το φάκελο, Ποδηλατόδρομος:



Επαγγελματίες: «Είμαστε στο χείλος της καταστροφής»

Ελ. Λαφτσή: «Μπορούν και θα ΓΙΝΟΥΝ διορθωτικές παρεμβάσεις»

Σε διαβούλευση το θέμα 
στις 2 Απρίλη με τον κορυφαίο Συγκοινωνιολόγο Γ. Πατρίκιο   
για τις αλλαγές που θα μπορούσαν γίνουν

Έμπλεοι οργής, αγανάκτησης και απελπισίας, είναι οι επαγγελματίες των οδών Ορφέως και Δημοκρίτου, με τους οποίους μίλησε η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων, Ελένη Λαφτσή, με κλιμάκιο συνεργατών της  από την παράταξη ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή.
«Μας έσβησαν, μας κατέστρεψαν και μας αναγκάζουν να κλείσουμε την επιχείρησή μας και να πάμε εκτός πόλης…όσοι έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα».
Λέγοντας τα λόγια αυτά, καλούσαν την υποψήφια Δήμαρχο να δει τις επικίνδυνες γωνίες, τους χώρους φόρτωσης εκφόρτωσης, που δεν υπάρχουν, τους χώρους που θα έπρεπε να υπάρχουν για τους κάδους απορριμμάτων και επίσης δεν υπάρχουν.  Χώροι επαγγελματικής στάθμευσης και πάλι δεν υπάρχουν, για εκείνες τις επιχειρήσεις που κάνουν συνέχεια φορτώσεις ειδών  και αποστολές σε πελάτες. Για δε τις θέσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης, δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός, μια και η Δημοτική Αστυνομία δεν υπάρχει πια ούτε και αυτή, οπότε κάποιοι  αφήνουν τα αυτοκίνητά τους, για μέρες και νύχτες και επ’ ουδενί για κάποια λεπτά για να εξυπηρετηθούν και να φύγουν.
«Προφανώς κάποιοι θέλουν να μας διώξουν εκτός πόλης…Όσοι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, απλά κλείνουν τις επιχειρήσεις τους(σ.σ. όπως το περίπτερο της οδού Δημοκρίτου) και μπαίνουν στο μακρύ εκείνο κατάλογο με τα λουκέτα. Εμείς δεν διαφωνούμε με το έργο. Διαφωνούμε με τον τρόπο που υλοποιήθηκε, από κάποιους με αεροφωτογραφίες και χωρίς να έχουν γνώση του προφίλ της πόλης. Αναρωτιόμαστε, γιατί δεν έγινε ακτινωτός ο ποδηλατόδρομος, προκειμένου να ενωθούν με το κέντρο οι περιοχές που είναι απομακρυσμένες(Στρατώνες- Σταθμός-Ν. Μοσυνούπολη-Πανεπιστήμιο-Νοσοκομείο και όχι να προκληθεί έμφραγμα στους νευραλγικούς δρόμους της πόλης».
Η κ. Λαφτσή τους διαβεβαίωσε ότι εάν θα αναλάβει το Δήμο, θα προβεί σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις και παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν και θα ΓΙΝΟΥΝ!!!
Παράλληλα τους ενημέρωσε και τους κάλεσε στην εκδήλωση-συζήτηση για τον ποδηλατόδρομο, με έναν από τους καλύτερους Συγκοινωνιολόγους της Ελλάδας, τον καθηγητή στο Πολυτεχνείο Ξάνθης του ΔΠΘ, Γιώργο Πατρίκιο.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 2 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στη Λέσχη Κομοτηναίων.
Η κ. Λαφτσή  απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εμπλεκόμενους να συμμετάσχουν στη διαβούλευση για το θέμα του ποδηλατόδρομου, (πολίτες-επαγγελματίες), προκειμένου να διερευνηθεί από κοινού, ποιες  αλλαγές, θα μπορούσαν  να γίνουν.