Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μακραίνει ολοένα ο κατάλογος των ζητημάτων που θέτουν οι κάτοικοι των οικισμών, στις επισκέψεις που πραγματοποιεί η παράταξη ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή και η επικεφαλής Ελένη Λαφτσή.



Μακραίνει ολοένα ο κατάλογος των ζητημάτων που θέτουν οι κάτοικοι των οικισμών, στις επισκέψεις που πραγματοποιεί η παράταξη ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή και η επικεφαλής Ελένη Λαφτσή.
Η υποψήφια δήμαρχος και οι συνεργάτες της βρέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στους οικισμούς Πόρπη και Καλλίστη του Δήμου Κομοτηναίων, όπου και εκεί διαπίστωσαν εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας από πλευράς Δήμου για ζωτικής σημασίας θέματα, αλλά και για θέματα ζωής, όπως το θέμα της υπόγειας διάβασης, μέσω της οποίας οδηγείται κάποιος στην Καλλίστη.
Η συγκεκριμένη υπόγεια διάβαση, μετατρέπεται σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο, σε έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα και να γίνεται απροσπέλαστο το σημείο, αλλά και να κινδυνεύουν οι οδηγοί με εγκλωβισμό και ίσως να θρηνήσουμε και απώλειες ανθρώπων.
Μολονότι οι κάτοικοι έχουν κάνει αλλεπάλληλες κρούσεις, κανείς ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια αναλαμβάνουν την ευθύνη, για τις απαραίτητες ενέργειες. Απλά…ψάχνουν μεταξύ τους οι δύο βαθμοί της Αυτοδιοίκησης, ακόμα, να βρουν ποιος έχει την αρμοδιότητα, για να υλοποιήσει έργα, αγνοώντας ότι και οι δύο προτεραιότητά τους θα πρέπει να θέτουν την προστασία των κατοίκων.
Οι Αγρότες στάθηκαν στο θέμα της νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων άρδευσης(πομώνες), που καλούνται τώρα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να πληρώσουν 100 και 200 ευρώ, ανέφεραν ότι ο Δήμος Κομοτηναίων θα μπορούσε να το αναλάβει(σ.σ. όπως και σε γειτονικές πόλεις, Αλεξ/πολη), καθώς διαθέτει τους τεχνικούς, την υποδομή και τα τοπογραφικά, δεν το πράττει.
Πρόσθεσαν επίσης και την απουσία έργων για τον καθαρισμό των Αγροτικών δρόμων…Ούτε λόγος βέβαια για κινήσεις και πρωτοβουλίες για τιμές στα Αγροτικά προϊόντα.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Πόρπης πρόσθεσαν, συν τοις άλλοις, ότι πληρώνουν υπέρογκα ποσά για το νερό, χωρίς να διευκρινίζεται στους λογαριασμούς, που πηγαίνει το κάθε ευρώ που πληρώνουν.
Η Δημοτική παράταξη αφουγκράστηκε τα ζητήματα των κατοίκων, τα κατέγραψε και δεσμεύθηκε για άμεσες λύσεις, καθώς αυτό είναι το καθήκον ενός Δήμου να είναι στο πλάϊ της κοινωνίας, αν και εφόσον οι κάτοικοι αποφασίσουν για την Ανατροπή!