Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Συνάντηση Ε. Λαφτσή με Πολιτιστικό Σύλλογο ΓρατινήςΣυνάντηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Γρατινής, πραγματοποίησε  η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων, Ελένη Λαφτσή συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή.
Η υποψήφια Δήμαρχος είχε μια εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση με τα μέλη του συλλόγου, που καταβάλλουν τις δικές τους προσπάθειες, πέρα από την τήρηση των εθίμων, για την συνοχή της τοπικής κοινωνίας και τη σύσφιξη των σχέσεων.
Τα μέλη του συλλόγου κατέθεσαν στην κ. Λαφτσή την αγωνία τους για την εγκατάλειψη του οικισμού από πλευράς Δημοτικής Αρχής, η οποία αποτυπώνεται στις ελλείψεις υποδομών, στα οδικά και αρδευτικά δίκτυα, στην διακοπή των έργων  του Αναδασμού,  άρα και την αδυναμία αξιοποίησης των ξηρικών χωραφιών.
Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι η  πολύχρονη απουσία σχεδιασμού από πλευράς Δημοτικής Αρχής, για την αξιοποίηση του Φράγματος Γρατινής, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής και θα μπορούσε να συνοδευθεί και με άλλες υπηρεσίες που να εμπλέκονται με  τον τουρισμό. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ανεργία να αυξάνεται και οι νέοι να εγκαταλείπουν την περιοχή.
«Όσο μένουν αναξιοποίητα τα συγκριτικά μας  πλεονεκτήματα τόσο θα βλέπουμε τους νέους   να  εγκαταλείπουν τις περιοχές του και να αναζητούν αλλού, στα κοντινά αστικά κέντρα, το μέλλον τους και τη ζωή τους», τόνισε η κ. Λαφτσή.
Η υποψήφια Δήμαρχος διαβεβαίωσε τα μέλη και τους κατοίκους ότι, στο πρόγραμμά της παράταξης υπάρχει σχεδιασμός και  για τους  οικισμούς του Δήμου Κομοτηναίων. Στο σχεδιασμό  έχουν συμπεριληφθεί,  τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά των οικισμών-παραγωγικά και πολιτιστικά-, που αξιοποιώντας τα  και αναδεικνύοντάς τα κατάλληλα,  μπορεί να σταματήσει ο κατήφορος της ερήμωσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου