Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ε. Λαφτσή :«Το μήνυμα που θα βγει από αυτές τις εκλογές πρέπει να είναι ισχυρό»

Kλιμάκιο της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής» με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Ελένη Λαφτσή επισκέφθηκε στις 29 Απριλίου τους οικισμούς Σιδηράδες και Στυλάριο και συνομίλησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κυριάρχησε το θέμα της επέκτασης του ΧΥΤΑ Κομοτηνής καθώς βρίσκεται κοντά στους συγκεκριμένους οικισμούς.
Οι κάτοικοι τους οποίους συνάντησε η κ. Λαφτσή στα καφενεία εξήγησαν ότι τόσο η αρχική παρουσία του ΧΥΤΑ όσο και η επέκτασή του προκαλούν προβλήματα στην άρδευση και την ύδρευση. Της ζήτησαν να επισκεφθεί και πρωινές ώρες τον οικισμό για να διαπιστώσει τα προβλήματα που δημιουργεί ενώ της εξήγησαν σε ποια φάση βρίσκονται οι εργασίες επέκτασης. Η κ. Λαφτσή τόνισε ότι θέση της παράταξης είναι η ανακύκλωση των απορριμμάτων και πρόθεσή τους είναι κάποια από αυτά να επιστρέφουν ως λίπασμα στα χωράφια. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει συνολική πολιτική για τα απορρίμματα κι ότι οι ιθύνοντες στον δήμο Κομοτηνής δεν ενδιαφέρονται ούτε για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά ούτε και για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, προσθέτοντας ότι τους ενδιαφέρει μόνο να εισπράξουν χρήματα από τα έργα.
Οι κάτοικοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις συνέπειες του έργου στο δίκτυο της άρδευσης και πρόσθεσαν ότι η μόλυνση στον σκουπιδότοπο επηρεάζει και την κτηνοτροφία, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία καθότι στην πλειοψηφία τους οι οικογένειές τους ζουν από την γη, άμεσα ή έμμεσα. Τους κατέθεσε την πρότασή της για κατασκευή υδάτινων ταμιευτήρων προκειμένου για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων.
Η κ. Λαφτσή και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μετέφεραν στους κατοίκους των δύο οικισμών ότι διαπίστωσαν την έντονη αδιαφορία της δημοτικής αρχής ειδικά στην ύπαιθρο παρά το γεγονός ότι διαχειρίστηκαν εκατομμύρια ευρώ. Σημείωσαν επίσης ότι οι πολίτες πληρώνουν δημοτικά τέλη τα οποία θα έπρεπε να είναι ανταποδοτικά στην ποιότητα ζωής τους.
Καταδικάζοντας τα έργα βιτρίνας τόνισε ότι θα πρέπει να εντοπιστούν από την νέα δημοτική αρχή τα έργα που είναι απαραίτητα για την επιβίωση του κάθε οικισμού κι αυτό θα πρέπει να γίνει κατόπιν σχεδιασμού που θα λαμβάνει υπόψιν τις θέσεις και τις ανάγκες των κατοίκων.  Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι κάτοικοι ανέφεραν την καθυστέρηση παράδοσης του δρόμου Κομοτηνή – Καρυδιά και τις δυσκολίες που προκύπτουν στην καθημερινότητά τους.

Η κ. Λαφτσή πέρασε το μήνυμα στους συνομιλητές της ότι οι τοπικές εκλογές είναι πολιτικές και σύμφωνα μ’ αυτό το κριτήριο προέχει να γίνει η επιλογή των πολιτών. «Είναι η πρώτη κάλπη που στήνεται στην κρίση γι’ αυτό και το μήνυμα που θα βγει από αυτές τις εκλογές πρέπει να είναι ισχυρό». Μετέφερε ότι για τα προβλήματα των τελευταίων 40 ετών υπάρχουν ευθύνες, αλλά θα πρέπει οι ίδιοι να συνειδητοποιήσουν ότι η ψήφος τους έχει μεγάλη δύναμη.