Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

Γεννήθηκε και ζει στην Κομοτηνή. Έχει δύο κόρες, την Ζήνα και την Έλη. Σπούδασε μαθηματικός στα Γιάννενα και ασκεί το επάγγελμα εδώ και χρόνια. Διατηρεί φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης. Διατέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Ροδόπης με την παράταξη Συνασπισμός Πολιτών. Ήταν υποψήφιος νομάρχης το 1998 και το 2006 και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. 

Διατέλεσε πρόεδρος στον Σύνδεσμο Φροντιστών Θράκης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Καταναλωτών Ροδόπης και της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης, μέλος της επταμελούς γραμματείας του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων. Είναι μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά της Εξόρυξης και Μεταλλουργίας Χρυσού. 

Θεωρεί ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας καθώς επίσης των οικονομικών και παραγωγικών φορέων για να διεκδικήσουν από την κεντρική εξουσία πόρους, αρμοδιότητες, έργα υποδομών και ανάπτυξης. Θέτει, όμως, μια προϋπόθεση στον τομέα της ανάπτυξης τονίζοντας ότι χρειάζεται να διακρίνεται από οικολογικό προσανατολισμό, γεγονός που θα επιτρέψει τη δημιουργία ανάλογων θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους.

Επίσης, θεωρεί ότι ο Δήμος οφείλει να είναι αλληλέγγυος στους κοινωνικά και οικονομικά ασθενείς πολίτες.