Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δήλωση της υποψήφιας Δημάρχου Ελένης Λαφτσή

 Είναι σημαντικό ότι για να βαδίσουμε στο μέλλον, πρέπει να γνωρίζουμε και να αποτιμούμε το παρελθόν καθώς και τα πρόσωπα που με την παρουσία τους και τη δράση τους σηματοδότησαν και έγραψαν βήμα, βήμα την ιστορία αυτού του τόπου. Από την άποψη αυτή είναι σημαντική η εκδήλωση που έγινε στο αρχοντικό του πρώτου αιρετού Δημάρχου της πόλης Ν.Ζωϊδη, με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικότητάς του.
      Δυστυχώς όμως η πόλη μας έχει απωλέσει ένα μεγάλο μέρος της ιστορικής της μνήμης γιατί ένας σημαντικός αριθμός  ιστορικών κτιρίων έχει χαθεί ή εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί μαζί τους και η ιστορική μνήμη της πόλης. Η ευθύνη για την δυσμενή αυτή εξέλιξη, ανήκει εξολοκλήρου στη δημοτική αρχή. Κορυφαίο δείγμα της εγκατάλειψης και της περιφρόνησης της ταυτότητας της πόλης αποτελεί η σημερινή τραγική εικόνα της Τσανακλείου.
      Αυτές οι εκδηλώσεις, παρόλη την σπουδαιότητά τους, δεν μπορούν να γίνονται με την ενεργή συμμετοχή της απερχόμενης δημοτικής αρχής που διεκδικεί εκ νέου ρόλο, εν μέσω μιας προεκλογικής περιόδου, με την κοινωνία στα όρια της επιβίωσης, αντί να βρίσκεται ενώπιόν της  και να απολογείται για τις μεγάλες του ευθύνες.Τον καλώ να εγκαταλείψει τις παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές, να πάψει να κρύβεται και να έρθει  σε δημόσιο διάλογο για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.