Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Επιστολή Ελένης Λαφτσή προς τους πολίτες της Κομοτηνής

Φίλη, Φίλε
Στις 18 του Μάη το λόγο έχεις εσύ. Μπορείς με τις επιλογές σου ν’ αλλάξεις τη ζωή σου και την πορεία του Δήμου.
Φοβούνται να μη φτάσει στην κάλπη η οργή και ο θυμός σου, για όσα ζεις, γι’ αυτό μιλούν ένοχα για τοπικές εκλογές, χωρίς πολιτική σημασία, ότι αρκούν οι καλές προθέσεις, οι καλοί άνθρωποι, τα «καλά παιδιά».
Θυμήσου, όταν χρειαζόσουν να έχεις φωνή, να σταθείς όρθιος με αξιοπρέπεια, η σημερινή Δημοτική Αρχή παρέμεινε άφωνη, δέσμια των κυβερνητικών εντολών, υποκλινόταν στον ανθύπατο της Μέρκελ, τον κ. Φούχτελ.
ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ. ΣΕ ΑΦΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
Φίλη, Φίλε
Πριν 3,5 χρόνια τους εμπιστεύθηκες να διαχειριστούν τις υποθέσεις του Δήμου, πίστεψες τις υποσχέσεις τους.
Σήμερα όμως παραδίδουν ένα Δήμο:
  με τις συνοικίες και τους οικισμούς σε πλήρη εγκατάλειψη και υποβαθμισμένη την ποιότητα ζωής στην πόλη
  με απαξιωμένες τις κοινωνικές δομές και σε διάλυση τις Δημοτικές Υπηρεσίες
  με τις κοινωνικές υποδομές ανολοκλήρωτες (δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικοί, οδικά δίκτυα)
  με τον πολιτισμό σε νάρκωση και τον αθλητισμό σε νάρθηκα, με τη νεολαία χωρίς δημιουργικές διεξόδους σε μια πόλη διασκεδαστήριο για τους νεώτερους και υπνωτήριο για τους μεγαλύτερους.
Σήμερα δεν μπορεί πια να κρυφτεί ότι δεν έχουν ούτε όραμα, ούτε σχέδιο για την πόλη και τους οικισμούς
Γι’ αυτό:
  βάλτωσαν στη διαχείριση της μιζέριας, την αναπαραγωγή του πελατειακού συστήματος των φίλων και των κολλητών
  εξαντλήθηκαν σε έργα βιτρίνας, όπως ο ποδηλατόδρομος
  άφησαν αναξιοποίητες τις μεγάλες δυνατότητες του Δήμου
  εγκατέλειψαν τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη διαλογή στην πηγή
ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ!

Φίλη, Φίλε
Πριν πάρεις τις αποφάσεις σου οφείλεις να αναρωτηθείς. «Μπορούν αυτοί που βαρύνονται για όσα εσύ βιώνεις,  αυτοί που δημιούργησαν και διαιωνίζουν τα προβλήματα, να εμφανίζονται ως «οι ικανοί, οι έμπειροι» για να τα αντιμετωπίσουν»;
Το «λίφτιγκ» με τα νέα πρόσωπα δεν μπορεί να κρύψει το γερασμένο πρόσωπο της πολιτικής τους. Άλλωστε κι αυτά αποπνέουν την «γκλαμουριά» της συντήρησης και της παρακμής.
Προσπέρασε τις δήθεν ανεξάρτητες υποψηφιότητες, γιατί συνέπραξαν στα έργα και τις ημέρες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και βαρύνονται διαχρονικά για την πορεία του Δήμου.
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!
Φίλη, Φίλε
Σήμερα ένα ελπιδοφόρο αύριο προβάλλει για τον τόπο.
Μπορούμε ν’ αλλάξουμε τα πράγματα και στο Δήμο Κομοτηνής, με όραμα και σχέδιο.
Είμαστε έτοιμοι ν’ αναλάβουμε – όχι στο όνομά σου – αλλά μαζί σου, για να υπηρετήσουμε τις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου.
ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:
  η ουσιαστική στήριξη και ανακούφιση των συμπολιτών που πλήττονται από την κρίση. Μια νέα κοινωνική πολιτική του Δήμου που θα διαπερνά όλο το πλέγμα των σχέσεών του με τον πολίτη, από τις μειώσεις των τελών έως την πρόσβαση σε όλες ανεξαιρέτως τις δομές και τις υπηρεσίες του Δήμου.
  μια νέα ποιότητα ζωής σε μια πόλη ανθρώπινη, λειτουργική, ανοιχτή σε όλους, με αναβαθμισμένες τις συνοικίες και τους οικισμούς. Με προτεραιότητες στην ολοκλήρωση των υποδομών, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού κ.α. Μια πόλη που θα πνέει ένας άλλος αέρας πολιτισμού, καλλιτεχνικής δημιουργίας και άθλησης.
  η δημιουργία θέσεων σταθερής εργασίας, με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα αξιοποιούν τις παραγωγικές δυνατότητες, την επιστήμη, τη γεωγραφική θέση, που θα στηρίζει την κοινωνική οικονομία και θα αξιοποιεί πόρους από το νέο ΕΣΠΑ.
  η επαναφορά της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας στη διοίκηση και στη λήψη των αποφάσεων. Με την συμμετοχή του πολίτη και την ενθάρρυνση θεσμών ουσιαστικής διαβούλευσης και κοινωνικού ελέγχου.
Φίλη, Φίλε
Απευθύνομαι σ’ εσένα προσωπικά.
Το αν θα αλλάξουν ή όχι τα πράγματα στη ζωή σου και στο Δήμο
είναι αποκλειστικά δική σου απόφαση!

Με εκτίμηση

Ελένη Λαφτσή