Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Επίσκεψη υπ. Δημάρχου Ελένης Λαφτσή σε καφενεία και στα νεόκτιστα της οδού Περδίκα

Σε ένα πολύ θετικό κλίμα συνεχίστηκαν οι συναντήσεις της υποψηφίας Δημάρχου Κομοτηναίων, Ελένης Λαφτσή με Μουσουλμάνους συμπολίτες μας  σε καφενεία της πόλης.
Τόσο η κ. Λαφτσή, όσο και οι συνεργάτες της που τη συνόδευαν, έγιναν δέκτες παραπόνων, για την εγκατάλειψη που βιώνουν από πλευράς της τωρινής Δημοτικής Αρχής.
Ειδικότερα οι δημότες στάθηκαν  στους αυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ, ενώ οι κάτοικοι στα νεόκτιστα της οδού Περδίκα, πέρα από σχεδόν ανύπαρκτα έργα υποδομής, έθεσαν τον πάγιο αίτημά τους, που εδώ και 25 χρόνια, ενώ έχουν πληρώσει και ίσως διπλοπληρώσει τα οικόπεδα που έχουν τα σπίτια τους, εντούτοις δεν έχουν αποκτήσει τους τίτλους ιδιοκτησίας τους.
Από την  πλευρά της  κ. Λαφτσή ετέθη το θέμα της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει πάρει πια  μορφή ανθρωπιστικής κρίσης και αυτό αποτυπώνεται ακόμα και στα παραδοσιακά καφενεία, που είναι άδεια, εν αντιθέσει με άλλες χρονιές, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πολίτες σκέφτονται ακόμα και το ένα ευρώ.
«Μια ανθρωπιστική κρίση των μνημονίων και της λιτότητας, για τα οποία ποτέ ο κ. Πετρίδης δεν όρθωσε το ανάστημά του, αλλά τα υπηρέτησε πιστά και τώρα αυτοχαρακτηρίζεται και ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος», σημείωσε η κ. Λαφτσή.
Η υποψήφια Δήμαρχος προχώρησε και σε διάλογο με τους δημότες της οδού Περδίκα, οι οποίοι πλέον εκφράζονται ανοικτά, στηλιτεύοντας την απουσία του Δημάρχου Κομοτηναίων, Γιώργου Πετρίδη από τις προηγούμενες εκλογές, αλλά και των έργων που υποσχέθηκε, αποδεικνύοντας ότι, δεν πιστεύουν πια  στα προεκλογικά παραμύθια και στα απλά χτυπήματα στην πλάτη, αλλά ζητούν ουσιαστικά ΕΡΓΑ.

Η κ. Λαφτσή κάλεσε για άλλη μια φορά τους δημότες να τολμήσουν να κάνουν την αλλαγή και να δώσουν την ευκαιρία και σε νέους έντιμους ανθρώπους, -σαν κι αυτούς-, να αποδείξουν ότι, στους Δήμους μπορούν να γίνουν έργα, που θα στοχεύουν στην πραγματική βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, θα εστιάζουν στην κοινωνική πολιτική και στην ανάπτυξη και δεν θα είναι έργα βιτρίνας, σπαταλώντας πόρους του ΕΣΠΑ.





Τοποθέτηση της υπ. Δημάρχου Ελένης Λαφτσή για την ευλογιά.



Την  πλήρη εγκατάλειψη των κτηνοτρόφων στο έλεος του ..Θεού και της Ευλογιάς στηλιτεύει η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων, Ελένη Λαφτσή από την Πολιτεία, αλλά και από το Δήμο Κομοτηναίων, μετά και το νέο κρούσμα του ιού στον οικισμό των Παγουρίων.
Υπενθυμίζεται ότι ο ιός της ευλογιάς έχει ενσκήψει από τον Αύγουστο του 2013 στην περιφέρειά μας και συγκεκριμένα  στο Πύθιο του Έβρου.
«Έχουν περάσει επτά μήνες και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δηλώνει ‘άγνοια’ για το θέμα  εμπαίζει
και τους κοροϊδεύει τους κτηνοτρόφους, καθώς υποστήριζε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αρκετά πριν το τέλος της χρονιάς στη Θεσσαλονίκη, ότι θα αποζημιωθούν οι Κτηνοτρόφοι για τα ζωϊκό κεφάλαιο που έχουν χάσει.
Τουναντίον, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα τα καθόριζε όλα αυτά, όχι μόνο  δεν έχει συνταχθεί ακόμη, αλλά ετοιμάζεται χωρίς να περιλαμβάνει αυτά που είχαν συμφωνηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο. Δηλαδή,  150 ευρώ ανά σφαγιασθέν ζώο,  οι αρμόδιοι του υπουργείου δεν ξέρουν ποιο θα είναι τελικά  το ύψος. Άλλα υπουργικά στελέχη  μιλάνε για 120 ευρώ, άλλοι για 140 ευρώ. Ζητήθηκε μια προσαύξηση 50% για την αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου ανά ζώο… δυστυχώς δεν προβλέπεται καθόλου. Ζητήθηκε να υπάρχει μια αναδρομικότητα της νέας ΚΥΑ, αλλά  δυστυχώς αυτοί που  μέχρι 31 Δεκεμβρίου έχουν σφαγιασθεί τα ζώα τους, θα πληρωθούν με 80 ευρώ ανά ζώο, όταν ξέρουμε ότι κάθε ζώο αγοράζεται πάνω από 280 και ίσως  300 ευρώ.
Δεν αποζημιώνουν ούτε τους κτηνοτρόφους που κρατούν έγκλειστα τα ζώα του σε ζώνη προστασίας 3 χλμ(από την εστία εκδήλωσης κρούσματος ευλογιάς) και ζώνη επιτήρησης 10 χλμ και δίνουν μόνο 6,5 ευρώ για το κάθε ζώο και μόνο για 21 μέρες και όχι για 5 μήνες, που κρατούσαν οι Κτηνοτρόφοι!!!
Έλεος κύριοι της κυβέρνησης, υπάρχουν και όρια! Οι Κτηνοτρόφοι δεν είναι ζήτουλες και δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού…Είναι επιχειρηματίες, είναι οικογενειάρχες, με καθημερινά έξοδα, φόρους και χαράτσια που τους επιβάλλατε να πληρώσουν. Είναι πνιγμένοι στα χρέη και εσείς τους σπρώχνετε και στο γκρεμό;
Εδώ και τώρα το κράτος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση ανακούφιση των Κτηνοτρόφων και να προβλεφθούν και προγράμματα στήριξης για την αναπλήρωση του ζωϊκού του κεφαλαίου και ο Δήμος να συνδράμει στο θέμα των απαραίτητων ψεκασμών, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να βγούμε έξω από το τούνελ της κρίσης, όταν διαλύουμε τον τομέα της Κτηνοτροφίας και γενικά τον Πρωτογενή τομέα. Ειδικά όταν θεωρούμε ότι αυτός θα είναι ο μοχλός της ανάπτυξης και ο τομέας που μπορεί να μας καταστήσει αυτάρκη σαν Χώρα σε Αγροτικά και Κτηνοτροφικά προϊόντα, πρωταρχικό στοιχείο σε μια Χώρα με κρίση» τονίζει σε γραπτή δήλωσή της η υποψήφια Δήμαρχος Ελένη Λαφτσή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΦΤΣΗ ΕΛΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ



Μια θερμή χειραψία ήταν το επιστέγασμα μια πολύ χρήσιμης συνάντησης της υποψήφιας Δημάρχου Κομοτηναίων, Ελένης Λαφτσή, με την πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά.
Η συνάντηση είχε ως στόχο να δηλωθεί η συμπαράσταση από πλευράς της Δημοτικής Παράταξης «ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ»,  στην πρόεδρο, που εδώ και καιρό υφίσταται διαδοχικές διώξεις και κατηγορείται για απείθεια, -με τελευταία την καταδικαστική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού- για τους αγώνες που έδωσε μαζί με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής της Ροδόπης, προκειμένου να  μη μετατραπεί η Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, σε κέντρο κράτησης μη νόμιμων μεταναστών, τον Αύγουστο του 2012.
Παράλληλα η υποψήφια Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα προβλήματα των Αστυνομικών, που έχουν να κάνουν με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, σε υλικοτεχνική υποδομή, ακόμα και σε καύσιμα, τα οποία πολλές φορές αναγκάζονται να βάζουν από την τσέπη τους, για να κάνουν το καθήκον τους.
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της κ. Τζατζανά στα κρατητήρια Κομοτηνής και Ιάσμου, η χωρητικότητα των οποίων είναι για 14 άτομα, κρατούνται όμως τα διπλάσια και υπερδιπλάσια άτομα,  σε συνθήκες άθλιες  για Αστυνομικούς και κρατούμενους.
Όπως συμπέρανε η κ. Λαφτσή, οι Αστυνομικοί,  με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, παρεμποδίζονται να πράξουν το καθήκον τους, που είναι η προστασία του Πολίτη.
Συγκεκριμένα η κ. Λαφτσή στις δηλώσεις τους προς τους Δημοσιογράφους τόνισε ότι, «ως Δημοτική παράταξη ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση με το σωματείο των Αστυνομικών, γιατί θεωρούμε ότι αυτή η καταδικαστική απόφαση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμηθεί, ως μία πράξη που στρέφεται ενάντια στον συνδικαλισμό και γιατί επί πλέον θεωρούμε  ότι πρέπει να αναβαθμισθεί ο ρόλος του Αστυνομικού, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει  με αποτελεσματικότητα στον πρωταρχικό του  ρόλο, που είναι  η προστασία του πολίτη.
Ακούσαμε με προσοχή την πρόεδρο των Αστυνομικών την κ. Τζατζανά κι όσον αφορά τα αιτήματα του κλάδου κι όσον αφορά τις επιθέσεις που δέχθηκαν  στο πρόσωπό της όλοι αυτοί που συνεχίζουν να ασκούν το δικαίωμα να διεκδικούν τα αυτονόητα, με προφανή βέβαια στόχο να δημιουργηθεί ένα κλίμα πιέσεων, χειραγώγησης και εκφοβισμού.
Αυτή η απόφαση, προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, διότι η κ. Τζατζανά ως πρόεδρος υπερασπίστηκε ένα ζήτημα που αφορά όλη την τοπική κοινωνία, μαζί με όλους τους φορείς της πόλης. Υπονομεύει τα δημοκρατικά δικαιώματα και εκθέτει την πολιτική ηγεσία και την εμπλοκή της στην διαμόρφωση αυτής της εκφοβιστικής και εκβιαστικής, θα μπορούσα να πω απόφασης, η οποία σε τελική ανάλυση, στρέφεται εναντίον όλης της κοινωνίας. Εμείς ως Δημοτική παράταξη στηρίζουμε διαχρονικά τα δίκαια  αιτήματα των Αστυνομικών και θα είμαστε δίπλα τους και το δηλώνουμε και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στην πρόεδρό τους την κ.Σταυρούλα Τζατζανά,  σε όλο αυτό το διάστημα των διώξεων που υφίσταται».

Τσικνοπέμπτη

 Κοντά στον κόσμο που θέλησε να χαλαρώσει και να αφήσει πίσω του για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα οποία έχει οξύνει η οικονομική κρίση, βρέθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων, Ελένη Λαφτσή. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κυρίως μικρά παιδιά, έπλεξαν ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι, αποδεικνύοντας ότι αγαπούν τα έθιμα και τον Πολιτισμό, στοιχεία που υπάρχουν στο πρόγραμμα της κ. Λαφτσή και που η ίδια δεσμεύεται ότι θα υλοποιήσει, ως Δήμαρχος.


περιοδεία της υποψήφιας Δημάρχου Κομοτηναίων, Ελένης Λαφτσή

Επίσκεψη σε καφενεία σε περιοχές που διαμένουν Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στην περιοχή Αλωνότοπος (Χαρμαναλί), επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και κοντά στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο, πραγματοποίησε την Τρίτη το βράδυ (18-02-14) η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων, Ελένη Λαφτσή.
Στις συναντήσεις που έγιναν  κυριάρχησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, όπως η Ανεργία, η παντελής έλλειψη  σε βασικά έργα υποδομής, οδοποιίας αλλά και ύδρευσης-αποχέτευσης, -ακριβώς επειδή  είναι εκτός σχεδίου πόλεως-, παρ’ όλο που είναι υποχρεωμένοι να  πληρώνουν  Δημοτικά τέλη.
Ειδικά για την περιοχή Αλωνότοπου(Χαρμανλί) όπου κατοικούν 400 οικογένειες, τα εκατό παιδάκια  επειδή δεν υπάρχει σχολείο, αναγκάζονται να πηγαίνουν σε κοντινά σχολεία,  καθώς  εδώ και χρόνια δεν εισακούγονται  οι εκκλήσεις των κατοίκων, για λειτουργία σχολικής μονάδας, από τους κυβερνώντες σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.
«Μην τους αφήνετε να σας κοροϊδεύουν και να σας υφαρπάζουν την ψήφο σας, που είναι η δύναμή σας. Οι υποψήφιοι τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, που τώρα παρουσιάζονται ως «Ανεξάρτητοι» υποψήφιοι, είναι αυτοί που έχουν υποκύψει και εφαρμόζουν τις υποχρεώσεις του Μνημονίου,  καταστρέφοντας ζωές ανθρώπων, ξεχνώντας ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Δοκιμάστε κι εμάς, που ιδεολογικά δεσμευόμαστε να  έχουμε σε προτεραιότητα τον άνθρωπο και να βοηθάμε την κοινωνία», σημείωσε στην κουβέντα με τους κατοίκους, η κ. Λαφτσή.

«Εδώ και 50 χρόνια συνεχώς μας υπόσχονται και ποτέ δεν γίνεται τίποτα, έχουμε αγανακτήσει και από τα δύο κόμματα. Απλά μας θυμούνται λίγους μήνες πριν τις εκλογές», τόνισαν οι κάτοικοι στην υποψήφια Δήμαρχο . 

Δήλωση Ελένης Λαφτσή στο Αγροτικό Συλλαλητήριο



Δήλωση Ελένης Λαφτσή στο Αγροτικό Συλλαλητήριο

Και στο σημερινό συλλαλητήριο των Αγροτών έδειξε για άλλη μια φορά την ουσιαστική της συμπαράσταση η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων και επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή.
Υπηρετώντας την φιλοσοφία ότι μια Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι παρούσα στα προβλήματα του τόπου πόσο περισσότερο όταν πρόκειται για τον πρωτογενή τομέα και στους Αγρότες, που εκεί στηρίζεται η έξοδος της Χώρας από την κρίση.
Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Λαφτσή στους Δημοσιογράφους, έκανε λόγο για μια πρωτοφανή κινητοποίηση και πρωτοφανή αυτά που ζούμε, καθώς οι μικροί Αγρότες έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει προοπτική  και μέλλον στο επάγγελμά τους.
«Αν ήταν πραγματικά άνθρωποι που εκφράζουν μεγάλα συμφέροντα, μεγαλοσχήμονες, θα έβρισκαν χρόνο και τρόπο να είσαστε βέβαιοι, να συζητήσουν μαζί τους και για το ΦΠΑ και για το πετρέλαιο και για τη φορολόγηση. Ενώ αυτοί οι άνθρωποι παράγουν και κρατούν την οικονομία αυτού του τόπου και ενώ βρισκόμαστε σε μια βαθιά κοινωνική κρίση, θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να αποτελέσουν το μοχλό που θα μας βγάλει έξω από αυτή την κρίση, παρόλα αυτά αντί να τους δώσουν σημασία τους αγνοούν επιδεικτικά.
Εμείς θεωρούμε ότι μια Δημοτική Αρχή θα πρέπει να έχει ένα πολιτικό σχεδιασμό σχετικά με την ανάπτυξη της υπαίθρου με τους Αγρότες και τους Κτηνοτρόφους και όχι να απουσιάζει εντελώς από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις, όπως κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή. Εμείς ως παράταξη που διεκδικούμε το Δήμο Κομοτηνής, δηλώνουμε και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Δήλωση Ε.Λαφτσή για την Φ. Καζάκου
Σε δημοσιογραφική ερώτηση για το πώς σχολιάζει την απάντηση της έτερης υποψήφιας για το Δήμο Κομοτηνής, Φελίνας Καζάκου, η οποία απαντώντας  στην τοποθέτηση της κ. Λαφτσή για  «φιλική της συμμετοχή» στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, έκανε λόγο για «απουσία» της κ. Λαφτσή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους ΟΤΑ…
Συγκεκριμένα η κ. Λαφτσή τόνισε:
«Η αλήθεια είναι ότι δεν έτυχε να συναντηθούμε με την κ. Καζάκου γιατί πραγματικά δεν συχνάζουμε και στους ίδιους χώρους με την κ. Καζάκου. Άλλωστε δεν ξέρω αν είναι εδώ και αν θα είναι, θα είναι λόγω της προεκλογικής περιόδου.
Εγώ ξέρετε είμαι χρόνια τώρα στα κοινωνικά  κινήματα  και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων για τα δικαιώματα που πλήττονται. Είμαι στη μαχόμενη δικηγορία για τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης. Που να με συναντήσει λοιπόν η κ. Καζάκου; Εμείς δεν συχνωτιζόμαστε μέσα σε πρωθυπουργικούς διαδρόμους όντες ανεξάρτητοι. Τη δύναμή μας την αντλούμε από την κοινωνία, πραγματικά.
Για να ξεφύγουμε όμως από το αστείο της όλης  υπόθεσης, ο τόπος έχει ανάγκη, όχι από εκθέσεις ιδεών, αλλά από εναλλακτική πρόταση την οποία ΕΜΕΙΣ διατυπώνουμε, απέναντι στην σημερινή Δημοτική Αρχή και θα την υπερασπισθούμε με σοβαρότητα και με σαφήνεια μέχρι τέλους».

Η ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο διαδίκτυο

Η παρουσία του συνδυασμού μας στο διαδίκτυο είναι η εξής
Σελίδα Facebook : http://www.facebook.com/polhtikianatropi
Το Blog μας για τους φίλους χωρίς Facebook : http://politiki-anatropi.blogspot.gr
Η ομάδα συζητήσεων στο Facebook : http://www.facebook.com/groups/polhtiki.anatropi
Παρακαλούμε όλους τους φίλους να κοινοποιούν τις διευθύνσεις αυτές και τις αναρτήσεις τους για να ενημερώσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τους συμπολίτες μας .

Χορός Κρητών

Παρούσα και στο χορό Κρητών η αεικίνητη Υποψήφια Δήμαρχος του συνδιασμού ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή, Ελένη Λαφτσή

Η Υποψήφια Δήμαρχος Ελένη Λαφτσή στην αγορά της Κομοτηνής


Κλιμάκιο της "ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής" με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή επισκέφθηκε το Σάββατο την αγορά στην Ερμού και συζήτησε με τους εμπόρους. Τα προβλήματα πολλά μια δημοτική αρχή που βρίσκεται μακριά τους, ,μακριά από τα καθημερινά προβλήματα, τα δημοτικά τέλη υψηλά και καθόλου ανταποδοτικά. Οι επαγγελματίες έκαναν λόγο στην υποψήφια δήμαρχο για την κρίση για τα χαράτσια που τους πνίγουν και όπως μάλιστα έλεγε παλιός έμπορος της πόλης, κάθε μέρα ρωτάμε ποιος θα πάει φυλακή. Αυτή την πραγματικότητα "αγνοεί" ο δήμαρχος, αλλά δυστυχώς γι' αυτόν υπάρχει. Αυτό που βιώνουν οι έμποροι της Ερμού είναι πρωτόγνωρο νοιώθουν αβοήθητοι από τον δήμο. Αυτό ουασιατικά ζήτησαν από την υπόψηφια δήμαρχο και εκείνη δεσμεύθηκε ότι θα ψάχνουν μαζί τις καλύτερες λύσεις. Εντύπωση προκάλεσε στα μέλη της παράταξης η όλο και πιο έντονη διάθεση των πολιτών για αλλλαγή και προσώπων και πολιτικών τόσο στον Δήμο όσο και συνολικά.      

Παρούσα στο Συλλαλητήριο των Αγροτών η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων Ελένη Λαφτσή

Παρούσα και στις κινητοποιήσεις των Αγροτών η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων, Ελένη Λαφτσή, η οποία δεν περιορίστηκε μόνο στις δηλώσεις συμπαράστασης, αλλά συμμετείχε και στην πορεία που πραγματοποίησαν οι Αγρότες στην πρώην ΑΤΕ, επί της Λεωφόρου Ηρώων.
Σε δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η κ. Λαφτσή ανέφερε ότι οφείλει  να είναι  παρούσα στο σημερινό συλλαλητήριο των Αγροτών, που  λόγω ανάγκης για επιβίωση οδηγούνται σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις. «Μια δημοτική αρχή οφείλει να υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Αγροτών και των κτηνοτρόφων. Η οργή και η απελπισία που ξεχειλίζει σήμερα εδώ δεν οφείλεται μόνο ότι καταλαβαίνουν ότι εμπαίζονται και δεν αποζημιώνονται, ούτε στην άδικη φορολόγηση που εξαγγέλθηκε…Αυτά είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι γιατί κατανοούν ότι, δεν υπάρχει πια ελπίδα και προοπτική για να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους στον Πρωτογενή Τομέα.
Η νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική έχει βάλλει επί πλέον περιορισμούς στο εισόδημά τους και από την άλλη το κόστος παραγωγής είναι πάρα πολύ υψηλό. Ενώ η Χώρα μας βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και όλοι λένε ότι ο Πρωτογενής Τομέας μπορεί να μας οδηγήσει έξω από το οικονομικό τέλμα που ζούμε, στην πράξη δεν κάνουνε τίποτα. Νομίζω ότι μια Δημοτική αρχή οφείλει να διαμορφώσει μια πολιτική στήριξης της υπαίθρου των Αγροτών, των Κτηνοτρόφων, πράγμα που έλειψε από τη σημερινή δημοτική αρχή. Εμείς και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και μετά όταν θα αναλάβουμε το Δήμο, θα μιλήσουμε ειλικρινά μαζί τους και θα προσπαθήσουμε να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο διεκδίκησης και εφαρμογής τέτοιων κινήσεων. Ήδη στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται προτάσεις με ρεαλιστικές διεξόδους με συνεργασίες επαγγελματιών  για  τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα(Αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα), δηλαδή τα τοπικά προϊόντα με τον τουρισμό, τα προϊόντα δηλαδή που θα καταναλώνουν οι Τουρίστες σε μονάδες εστίασης(εστιατόρια) και θα βρίσκουν στα  σημεία αγοράς(καταστήματα). Αυτό είναι το στοίχημα της Ελλάδας που πρέπει να κερδίσει και είναι ώρα να ξεκινήσει από την Αυτοδιοίκηση. Εκεί που  παράγεται θα αξιοποιείται και θα  επαναεπενδύεται στον τόπο του.
Σε κάθε περίπτωση πάντως  θα σταθούμε με ειλικρίνεια στο πλευρό τους των ανθρώπων του Πρωτογενούς Τομέα» σημείωσε καταλήγοντας η κ. Λαφτσή.

http://www.youtube.com/watch?v=fUEuEoOYH5Y&feature=youtu.be

Δήλωση της υποψήφιας δημάρχου Ελένης Λαφτσή για την δίωξη της Σταυρούλας Τζατζανά

Θέλω να εκφράσω την αμέριστη αλληλεγγύη τόσο την δική μου όσο και του συνδυασμού μας στην πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης. Η κ. Τζατζανά διώκεται γιατί έκανε το αυτονόητο: άσκησε τα νόμιμα συνδικαλιστικά της δικαιώματα όπως άλλωστε σημειώνει και το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο που ομόφωνα απάλλαξε την κ. Τζατζανά από τις κατηγορίες. Μου προξενεί εντύπωση η εμμονή της δίωξης και η παραπομπή στο δευτεροβάθμιο όργανο. Φαίνεται ότι η πρωτοβάθμια αθωωτική απόφαση δεν άρεσε στην πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας. Να θυμίσω ότι η κυρία Τζατζανά διώκεται επειδή ως πρόεδρος από κοινού με όλους τους κοινωνικούς, παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς   για την  μετατροπή της σχολής Αστυνομίας σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Να θυμίσω  επίσης ότι ο κ. Δένδιας είχε κάνει λόγο για "προσωρινό μέτρο" πλην όμως το προσωρινό έγινε μόνιμο. Άρα δεν είναι η κ. Τζατζανά που πρέπει να απολογηθεί αλλά ο κύριος Δένδιας. Το μόνο που περιμένω δεν είναι τίποτε άλλο από την πλήρη απαλλαγή της προέδρου από κάθε κατηγορία. Γιατί η αυταρχική αυτή συμπεριφορά χτυπά τον πυρήνα των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών και προκαλεί έντονη ανησυχία σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Καταλαβαίνω τι σημαίνει σήμερα να είσαι εργαζόμενη γυναίκα και συνδικαλίστρια και να έχεις να αντιμετωπίσεις την εκδικητική μανία της κυβέρνησης και μάλιστα απέναντι σε υπαλλήλους που επί σειρά ετών χαίρουν της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης τόσο των συναδέλφων τους όσο και της τοπικής κοινωνίας όπως η κ. Τζατζανά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΦΤΣΗ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΕΜΒΗΣ

Η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή συναντήθηκε με τις γυναίκες της Ρέμβης και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Έγινε μια πλούσια και παραγωγική συζήτηση και οι γυναίκες έθεσαν ζητήματα που τις απασχολούν και τις ελλείψεις που έχει η γειτονιά τους. Από την μεριά της η υποψηφία δήμαρχος τόνισε πως για τον δικό της συνδυασμό αλλά και για την ίδια αφενός το γυναικείο ζήτημα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα αλλά και αφετέρου η αναβάθμιση των γειτονιών της πόλης αποτελεί βασικό εργαλείο για την αλλαγή του συνόλου της πόλης. Άλλωστε όπως πολλές φορές έχει τονίσει οι συνοικίες της πόλης, οι άνθρωποι τους θα έχουν βαρύνοντα λόγο στην διαμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου. Στη συνάντηση αυτή καταγράφηκε αφενός η δυσφορία των γυναικών για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και αφετέρου ένα θετικό κλίμα για την υποψηφιότητα της Ελένης Λαφτσή

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΦΤΣΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Τώρα που η δημόσια υγεία καταρρέει και το κράτος αποσύρεται σταδιακά απ΄αυτήν, τώρα που 3.000.000  συμπολιτών μας είναι ανασφάλιστοι και πολλοί επαγγελματίες στην πόλη μας θα αποκλειστούν από την πρόσβαση στη δημόσια υγειονομική περίθαλψη, έρχονται αυτές οι δομές αλληλεγγύης, όπως το κοινωνικό ιατρείο, να καλύψουν το κενό που αφήνει η πολιτεία.
    Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο πώς σε όλη την Ελλάδα, απλοί άνθρωποι, εθελοντές χωρίς κανένα αντάλλαγμα, με μόνη τη διάθεση προσφοράς ,αγκαλιάζουν την προσπάθεια αυτή.
   Στα πλαίσια αυτά, ως δημοτική παράταξη που διεκδικεί το Δήμο Κομοτηνής, αντιλαμβανόμενοι τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το κοινωνικό ιατρείο του Δήμου μας καθότι δεν έτυχε της αντίστοιχης οικονομικής και υλικοτεχνικής στήριξης από τη Δημοτική Αρχή, όπως σε άλλους δήμους, συναντηθήκαμε με το Δ.Σ. του ιατρείου για να διερευνήσουμε τρόπους που θα βοηθήσουν να υπερκεραστούν τα προβλήματα.

    Επειδή βασικό  πυρήνα της δικής μας αντίληψης αποτελεί  ότι αυτές οι δομές που  στηρίζονται στην αλληλεγγύη και όχι στη φιλανθρωπία, είναι ο βασικός μοχλός κάθε κοινωνίας για να ανταπεξέλθει στην ανθρωπιστική κρίση που τη μαστίζει, δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο και απευθύνουμε κάλεσμα πρώτα απ΄όλους στη Δημοτική Αρχή, να αναλάβει τις ευθύνες της και να στηρίξει οικονομικά και υλικά τη δομή αυτή, καθώς και όλους του φορείς, Εργατικό Κέντρο, συνδικάτα, ομοσπονδίες, ιατρικό σύλλογο, φαρμακευτικό και οδοντιατρικό, καθώς και μεμονωμένους ανθρώπους, να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή για κρατηθεί όρθια η κοινωνία.

Δήλωση της υποψήφιας δημάρχου Ελένης Λαφτσή για το ζήτημα των δημοτικών υπαλλήλων

Είναι πλέον φανερό που οδηγούν οι μνημονιακές πολιτικές στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο διάλυσης των δημοτικών υποδομών με θύματα τους εργαζόμενους και τους πολίτες. Θέλω να εκφράσω την πλήρη στήριξη τόσο την δική μου όσο και του συνδυασμού μας στον απόλυτα δίκαιο αγώνα τους. Την ίδια στιγμή που αποδομούνται οι δημοτικές υποδομές ο δήμαρχος παραμένει ο "μεγάλος σιωπηλός" και επί της ουσίας συναινεί στις πολιτικές διάλυσης.  Ο ίδιος περηφανεύεται ότι είναι ο "καλός νοικοκύρης". Έχει σημασία όμως να πει στους πολίτες πώς γίνεται να είναι  καλός νοικοκύρης σε ένα διαλυμένο σπίτι; Οι εργαζόμενοι δεν είναι ένα "άχρηστο βάρος" που πρέπει να ξεφορτωθούμε για να έχουμε "καλά δημοσιονομικά αποτελέσματα". Είναι και θα είναι οι άνθρωποι που θα ακουμπήσει η δική μας δημοτική αρχή ώστε να στηριχθούν οι υπηρεσίες που τόσο έχουν ανάγκη οι πολίτες και κυρίως οι πιο αδύναμοι. 

Συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Κομοτηναίων, Ελένης Λαφτσή με το προεδρείο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.


Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Κομοτηναίων, Ελένης Λαφτσή και συνεργατών της με το προεδρείο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
Ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου ανέλυσαν στην υποψήφια Δήμαρχο και στους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει μετά από 4 ολόκληρα χρόνια Μνημονιακών πολιτικών, που έχουν πλήξει καίρια το εισόδημά τους και το έχουν συρρικνώσει κατά πολύ.
Συγκεκριμένα, η μείωση της αγοραστικής κίνησης του κοινού, -λόγω απολύσεων μείωσης συντάξεων, μείωση μισθών-έχουν προκαλέσει μεγάλη πτώση στο τζίρο τους. Από την άλλη ενώ έχει μειωθεί η φοροδοτική τους ικανότητα, η πολιτεία έχει εφαρμόσει στους Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες, που πάντοτε όταν αναφέρονται, όλοι οι κυβερνώντες την αποκαλούν ως ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας, τα πιο σκληρά φορομπηχτικά μέτρα. Σε όλα αυτά προστίθενται τα πρόστιμα του Δήμου για τη δυνατή μουσική στα καφέ-μπάρ και τα παράπονα, συν τα προβλήματα που προκάλεσε, δίνοντας τη χαριστική βολή στους επαγγελματίες της πλατείας και των δρόμων όπου υλοποιούνται τα έργα του ποδηλατόδρομου.
Η κ. Λαφτσή ζήτησε να μάθει για το αν υπάρχουν ανασφάλιστοι επαγγελματίες για να πάρει την απάντηση από τον πρόεδρο του ΕΒΕΡ, ότι στην περιοχή μας το 55% των επαγγελματιών είναι χωρίς βιβλιάριο υγείας, καθώς δεν δύνανται πια να πληρώνουν τα ασφάλιστρα.
Το προεδρείο του ΕΒΕΡ ζήτησε από την κ. Λαφτσή και τους συνεργάτες της, η επίσκεψη αυτή να μην είναι η μοναδική και να μην αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια των υποψηφίων κατά την προεκλογική περίοδο, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε η κ. Λαφτσή, από όποια θέση και να βρίσκεται είτε στο τιμόνι του Δήμου, είτε από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Στις δηλώσεις της η κ. Λαφτσή προς τους δημοσιογράφους κάλεσε για άλλη μια φορά τον νυν Δήμαρχο, Γιώργο Πετρίδη, να μην παραμένει άφωνος και χωρίς πράξη στα προβλήματα που ταλανίζουν τους Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες.