Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δελτίο τύπου (για Ν. Ρωμανό και κατάληψη Δημαρχείου Κομοτηνής)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ”
για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού και την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου.

Ένας νέος άνθρωπος , ο Νίκος  Ρωμανός , βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας , αγωνιζόμενος για το αυτονόητο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα , το δικαίωμα στη μόρφωση , με ένα κράτος να  τον παρακολουθεί  αδιάφορα να οδεύει προς το θάνατο.
    Ο αγώνας αυτός δεν είναι προσωπική υπόθεση του Ρωμανού , αλλά ολόκληρης της κοινωνίας , η οποία δεν μπορεί να επιτρέπει  να καταπατώνται τα τελευταία χρόνια μια σειρά δικαιωμάτων.
Ανακύπτουν επίσης ζητήματα που αφορούν  συνολικά τις συνθήκες κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας , που παραβιάζουν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των φυλακισμένων.
Μια δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να εκδικείται και να επιδιώκει τη φυσική εξόντωση των καταδικασθέντων,αλλά να επιδιώκει την  κοινωνική επανένταξη.
Παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης από κοντά,την υπεύθυνη στάση των νέων αυτών ανθρώπων που κινητοποιούνται και διαμαρτύρονται  και  είμαστε διατεθειμένοι να προστατέψουμε τόσο τις υπηρεσίες του Δήμου όσο και τα νέα αυτά παιδιά , που είναι  και οι πλέον ευαίσθητοι δέκτες όλων όσων συμβαίνουν στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια.
     Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο κατανοούμε το κύμα διαμαρτυρίας και συμπαράστασης  που έχει ξεσπάσει σε όλη την Ελλάδα , κυρίως από  νέους ανθρώπους , που στην πόλη μας πήρε τη μορφή κατάληψης του δημαρχιακού μεγάρου.
Με αυτό το πνεύμα προσήλθαμε στη σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων που συγκάλεσε ο Δήμαρχος  το Σάββατο 6-12-2014 και ζητήσαμε το εν λόγω πλαίσιο να  αποτελέσει  κοινή απόφαση όλων των παρατάξεων , κάτι που δεν έγινε δεκτό , παρά μόνο όσον αφορά το διαδικαστικό κομμάτι αυτού , δηλαδή την παρακολούθηση της περαιτέρω εξέλιξης.

Εμάς , χωρίς να  θέλουμε να ακυρώσουμε τους έως τώρα χειρισμούς της δημοτικής αρχής , ως δημοτική  παράταξη αυτό δεν μας αρκεί. Γι αυτό και το θέτουμε στην κρίση της κοινωνίας.