Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δήλωση Ελένης Λαφτσή στο Αγροτικό Συλλαλητήριο



Δήλωση Ελένης Λαφτσή στο Αγροτικό Συλλαλητήριο

Και στο σημερινό συλλαλητήριο των Αγροτών έδειξε για άλλη μια φορά την ουσιαστική της συμπαράσταση η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων και επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή.
Υπηρετώντας την φιλοσοφία ότι μια Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι παρούσα στα προβλήματα του τόπου πόσο περισσότερο όταν πρόκειται για τον πρωτογενή τομέα και στους Αγρότες, που εκεί στηρίζεται η έξοδος της Χώρας από την κρίση.
Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Λαφτσή στους Δημοσιογράφους, έκανε λόγο για μια πρωτοφανή κινητοποίηση και πρωτοφανή αυτά που ζούμε, καθώς οι μικροί Αγρότες έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει προοπτική  και μέλλον στο επάγγελμά τους.
«Αν ήταν πραγματικά άνθρωποι που εκφράζουν μεγάλα συμφέροντα, μεγαλοσχήμονες, θα έβρισκαν χρόνο και τρόπο να είσαστε βέβαιοι, να συζητήσουν μαζί τους και για το ΦΠΑ και για το πετρέλαιο και για τη φορολόγηση. Ενώ αυτοί οι άνθρωποι παράγουν και κρατούν την οικονομία αυτού του τόπου και ενώ βρισκόμαστε σε μια βαθιά κοινωνική κρίση, θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να αποτελέσουν το μοχλό που θα μας βγάλει έξω από αυτή την κρίση, παρόλα αυτά αντί να τους δώσουν σημασία τους αγνοούν επιδεικτικά.
Εμείς θεωρούμε ότι μια Δημοτική Αρχή θα πρέπει να έχει ένα πολιτικό σχεδιασμό σχετικά με την ανάπτυξη της υπαίθρου με τους Αγρότες και τους Κτηνοτρόφους και όχι να απουσιάζει εντελώς από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις, όπως κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή. Εμείς ως παράταξη που διεκδικούμε το Δήμο Κομοτηνής, δηλώνουμε και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Δήλωση Ε.Λαφτσή για την Φ. Καζάκου
Σε δημοσιογραφική ερώτηση για το πώς σχολιάζει την απάντηση της έτερης υποψήφιας για το Δήμο Κομοτηνής, Φελίνας Καζάκου, η οποία απαντώντας  στην τοποθέτηση της κ. Λαφτσή για  «φιλική της συμμετοχή» στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, έκανε λόγο για «απουσία» της κ. Λαφτσή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους ΟΤΑ…
Συγκεκριμένα η κ. Λαφτσή τόνισε:
«Η αλήθεια είναι ότι δεν έτυχε να συναντηθούμε με την κ. Καζάκου γιατί πραγματικά δεν συχνάζουμε και στους ίδιους χώρους με την κ. Καζάκου. Άλλωστε δεν ξέρω αν είναι εδώ και αν θα είναι, θα είναι λόγω της προεκλογικής περιόδου.
Εγώ ξέρετε είμαι χρόνια τώρα στα κοινωνικά  κινήματα  και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων για τα δικαιώματα που πλήττονται. Είμαι στη μαχόμενη δικηγορία για τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης. Που να με συναντήσει λοιπόν η κ. Καζάκου; Εμείς δεν συχνωτιζόμαστε μέσα σε πρωθυπουργικούς διαδρόμους όντες ανεξάρτητοι. Τη δύναμή μας την αντλούμε από την κοινωνία, πραγματικά.
Για να ξεφύγουμε όμως από το αστείο της όλης  υπόθεσης, ο τόπος έχει ανάγκη, όχι από εκθέσεις ιδεών, αλλά από εναλλακτική πρόταση την οποία ΕΜΕΙΣ διατυπώνουμε, απέναντι στην σημερινή Δημοτική Αρχή και θα την υπερασπισθούμε με σοβαρότητα και με σαφήνεια μέχρι τέλους».