Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Γεννήθηκα στην Κομοτηνή (1980) και αποφοίτησα από το 1ο Γεν.Λύκειο. Έκανα τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη (Τμ.Αρχιτεκτόνων - Α.Π.Θ.) και το μεταπτυχιακό στη Βαρκελώνη (Βιοκλιμ.Σχεδιασμός - ETSAB-UPC). 
Παράλληλα με τις σπουδές μου συμμετείχα σε κοινωνικά και οικολογικά κινήματα και οργανώθηκα στην Αριστερά (Νεολαία ΣΥΝ, 2000). Συμμετείχα στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης όσο ζούσα κι εργαζόμουν εκεί, ενώ στόχος μου σήμερα είναι η δημιουργία συλλόγου και στην Κομοτηνή. Η ζωή και οι επιλογές, μας έφεραν πίσω στην Κομοτηνή, όπου ζω μόνιμα από το 2009 με τον σύντροφο μου Νίκο Κουτρουμανίδη και τα δύο μας παιδιά. Δούλεψα στο δύσκολο ελεύθερο επάγγελμα του μηχανικού διατηρώντας δικό μου γραφείο με πολλές συνεργασίες. 
Παρόλο που δεν είναι ποτέ εύκολο για μια γυναίκα να καταφέρει να εναρμονίσει εργασία, οικογένεια και συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή, σε αυτά τα χρόνια υπήρξα μέλος επιστημονικής επιτροπής του ΤΕΕ Θράκης, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας ΑΜΘ, μέλος του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης και του Συλλόγου Αδριανουπολιτών. 
Πλέον εργάζομαι στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωροταξικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜΘ, συνεχίζοντας να υπηρετώ με σεβασμό και αγάπη την επιστήμη του μηχανικού από άλλο πια μετερίζι. Συνεχίζω να διεκδικώ το δικαίωμα για όλες και όλους για αξιοπρέπεια στη ζωή. Για την πόλη μας δεν συμβιβάζομαι με την αδράνεια και διεκδικώ: να περπατάμε και να χαιρόμαστε τους δημόσιους χώρους, να έχουμε περιποιημένους ελεύθερους χώρους με περισσότερο πράσινο, χώρους ερασιτεχνικού αθλητισμού, ασφαλείς χώρους παιχνιδιού καθώς και χώρους πολιτισμού στις γειτονιές. Να προστατέψουμε και να αναδείξουμε την κληρονομιά μας, χωρίς να την κρύβουμε ή να την εγκαταλείπουμε. Να συμβαδίζουμε παράλληλα με την νέα εποχή και την τεχνολογία, να διαχειριστούμε τα απορρίμματα, να μάθουμε και πώς να τα μειώσουμε. Για να μπορούν οι νέες και οι νέοι περήφανα να πουν πώς θέλουν να γυρίσουν στην πόλη μας, να μείνουν και να προσφέρουν εδώ. Γιατί θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς.