Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΧΑΣΑΝ ΧΑΣΑΝ



Ο Χασάν ΧΑΣΑΝ είναι σύζυγος της καθηγήτριας Αγγλικών Νιλγκιούν ΤΟΜΠΑ και πατέρας του 8χρονου Μπαρτού. Εργάζεται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας από το 2005 στην Κομοτηνή όπου και διατηρεί Τεχνικό Γραφείο Ηλεκτρολόγου - Μηχανολόγου Μηχανικού.

Έχει γεννηθεί το 1971 στην Κομοτηνή, από μία αγροτική και ανεκπαίδευτη οικογένεια .

Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός απόφοιτος του Πανεπιστημίου Βοσπόρου Κωνσταντινούπολης ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Τμήμα Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών), και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών – κατόπιν ΔΙΚΑΤΣΑ και εγγραφή από το 90 εξάμηνο ).

Στις εκλογές του ΤΕΕ τον Νοέμβριο του 2013 έχει εκλεγεί με την παράταξη της Πανεπιστημονικής στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Παράρτημα Θράκης.

Έχει παίξει ποδόσφαιρο από τα 15 του χρόνια στην Α' ομάδα της τοπικής ποδοσφαιρικής του ΚιρΜαχαλά δίπλα σε ποδοσφαιριστές θρύλους όπως ο αείμνηστος Αλή του Πανθρακικού. Ήταν βασικός στην ομάδα ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, και από την ίδρυση του το 1997 μέχρι και το 2006 έχει αγωνιστεί με τον Α.Ο. Φιλία Κομοτηνής.

Ως άνθρωπος που γνωρίζει τα προβλήματα και έχει ζήσει όλες τις δυσκολίες αυτού του τόπου έχει μία άποψη και ευθύνη να δηλώνει παρών στον αγώνα για ανατροπή, πραγματική αλλαγή και ρίξεις με τους πάντες και παντού ( Δήμο, Περιφέρεια, Ελλάδα και Ευρώπη ).

Πιστεύει ότι είναι καιρός πλέον για την αναγνώριση και αποτίμηση των λαθών του παρελθόντος, και αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον και κόσμο που θα αφήσουμε στα παιδιά μας. Λέει ότι φτάνει πια με την υποκρισία τα ψέματα τις διακρίσεις και την καπηλεία των αξιών και πεποιθήσεων (θρησκευτικές, φυλετικές ή οτιδήποτε άλλο

Όραμά του για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας δήμος με επίκεντρο τους πολίτες, με ίσες ευκαιρίες για όλους ή ακόμα και θετικές διακρίσεις σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ένας δήμος, μία βιώσιμη πόλη και οικισμούς, με ευσυνείδητους πολίτες, νοικοκυρεμένα οικονομικά και φιλικό προς το περιβάλλον.

Το σύνθημά του ( motto, dόstur ) είναι : “ Love responsibility. Say : It's my duty, and mine alone, to save the earth. If it is not saved, then I alone am to blame. Love each man according to his contribution in the struggle. Do not seek friends; seek comrades-in-arms.” - Nikos Kazantzakis